image description

2017 Alle rechten voorbehouden door © Harry van Hest

Blogartikel

3 ev+co - ONS AFRIKAANS AVONTUUR (deel 2)

'Testimonials'

Weet je wat het is met (internationale) congressen, het is niet alleen wat op het podium gebeurt waar je zelfs ondanks al je ervaring, altijd van leert, maar het zijn (vooral) ook de contacten die je legt en de tips & trics die je meekrijgt in de wandelgangen, die goud waard zijn. Uiteraard is het niet allemaal studie & en wijsheid die je verzameld, maar gewoon het netwerken op zich is onbetaalbaar. Zeker als je zelf op het podium gestaan hebt is zo’n meerdaags biotoop ideaal om bv testimonals te verzamelen. Gewoon met je mobiele telefoon op de deelnemers afstappen en vragen om even hun indruk weer te geven van je prestatie. Uiteraard zijn wij hierbij steeds positief naar elkaar toe, maar het valt niet moeilijk om de echt enthousiaste reacties te onderscheiden van de niet gemeende lofbetuigingen.

Safari

De kracht van dat netwerken heeft het team van organisatoren in Namibië zeer goed begrepen. Zo is er facultatief na het congres de mogelijkheid om een korte, wat ik voor het gemak ‘safari’ noem, mee te maken. Wij betaalden hiervoor uiteraard zelf de kosten, maar onze gastheren -vrouwen bieden hiervoor zo veel gastvrijheid en avontuur dat wij ons bijna schuldig voelen. Het enthousiasme waarmee ze ons begeleiden, rondrijden, kampvuuravonden organiseren, hun typische gerechten en hun know how over de natuur rondom ons delen, is gelardeerd met zo'n gemeende hospitality dat ik durf beweren dat er automatisch een vriendschap voor het leven groeit. En niet alleen met de ploeg uit Namibië zelf maar ook met de andere internationale gasten. Zelf worden we alvast uitgenodigd in Australie, Zuid Afrika, Oostenrijk en uiteraard weer terug in Namibië. (Nu nog tijd vinden en een sponsor ;-). Of zou het lukken wat andere sprekers ons voorhouden 'gewoon gaan en 'als vanzelf komen de opdrachten op je af'. Zodra ik de sleutel van deze formule gevonden heb lees je erover in deze blog.

The big five 

Oh ja ook nog even dit over onze Safari. Wij hebben alvast 3 exemplaren van de 'big five' gezien nl de olifant, het neushoorn en de leeuw. Als een 'cheetha' ook nog het luipaard, en de 'wildebeast' de buffel mag vervangen, hebben wij ze zelfs alle 5 gezien. (en dan hebben wij het nog niet over de nijlpaarden en giraffen, toch ook vrij ‘big’ die wij zagen).  Dat alles zonder afsluiting op 1 tot 2 meter van onze open wagen (foto's), dat is echt een ervaring die beklijft!

Ook nog even een suggestie voor congresorganisatoren meegeven.

Als elke organisatie die een internationaal congres organiseert, waarvan de omvang te overzien is, daar telkens ook standaard zo'n extra 2 of 3 daags netwerkevent aan toevoegt, dan zal het begrip van de deelnemers naar elkaar en de verstandhouding in het algemeen er enorm bij winnen.

Laat ons, als inspirerende sprekers, daar alvast mee beginnen op grote maar ook op kleine schaal met onze internationale worldwide conventies!! .
325 likes

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie omtrent de mogelijkheden voor uw evenement, of zoekt u een coach die uw communicatieve vaardigheden kan aanscherpen?
Dan kan u altijd vrijblijvend contact opnemen via volgende link: